Hoe word je een thuiszorg professional? Wat is een work life coach?

Lifecoach Rotterdam

Thuiswerken is een geweldige kans voor iedereen, die zijn of haar familie en vrienden een handje wil helpen. De work life coach helpt om die droom werkelijkheid te maken. En net wanneer je denkt dat je alles hebt, zul je leren dat je veel meer moet doen dan je rol als je cliënten misschien niet opmerken.

Een work life coach biedt gespecialiseerde zorg aan volwassenen met geestelijke gezondheidsproblemen of middelenmisbruik. De focus van het programma ligt op het creëren van betere levensvaardigheden en benaderingen tijdens het werk thuis. Het programma moedigt ook professionele ontwikkeling en probleemoplossende strategieën aan.

Hoe word je een work life coach? Je zou het volgende kunnen overwegen:

Het is belangrijk op te merken dat deze rol of beroep een gevarieerde geschiedenis heeft, sinds de eerste term werd gebruikt in de jaren 80. Er is een wetenschap en een kunst aan het beroep. Een van de belangrijkste stappen om een work life coach te worden is gekwalificeerd te zijn: je moet een gediplomeerd verpleegkundige assistent zijn, een assistent in de geestelijke gezondheidszorg of een gediplomeerd maatschappelijk werker. Maar wat je niet hoeft te hebben is een gevorderde graad en je hebt veel alternatieven om een carrière in de verpleging, counseling of maatschappelijk werk na te streven.

Waar word je een work life coach? Je kunt ervoor kiezen om je opleiding en training ergens anders te volgen, zoals op een hogeschool of universiteit, of je kunt een aantal thuis- en zelfstandige leercentra bijwonen, zoals die in Florida of Bible Retreat op Vereist. In feite is de cursus bij Vereist de beste keuze vanwege de flexibiliteit, de mogelijkheden voor loopbaangroei en de locatie in de Verenigde Staten.

Wees flexibel, wees vindingrijk; en u zult de beste kans op succes hebben.

Het belangrijkste is dat je een blijvende passie hebt om te delen, een echte interesse om anderen te helpen. Met andere woorden, het is niet louter een carrière waar een geldbedrag aan verbonden is.